Sproggren

Om materialerne


Med en SKOLELICENS  får alle skolens lærere, vikarer og pædagoger adgang til aktiviteter og opgavekort. Hvor som helst – når som helst.
En unik mulighed for at spare timevis af forberedelse og altid være klar til bevægelse og fordybelse i undervisningen.

 

Under KVIKKØB kan du købe løse aktiviteter som pdf-filer
og komme i gang med det samme. Tjek fanen under hvert fag på shoppen.


 

 • HOLDBARHED – Alle fysiske materialer er beklædt med en mat laminering, som skåner øjnene, da lyset ikke reflekteres i overfladen. Derudover gør de kort og instruktioner meget holdbare.
 • ORDEN & SYSTEM – På alle materialer står der en kode på alt ned til det enkelte kort tilhørende  aktiviteten, så det er lettere at rydde op og få samlet tingene rigtigt.

  Dansk

 • INDHOLD & EMNER – Under hvert produkt på SHOPPEN kan se flere detaljer om indholdet. Til skolekasser, aktivitetspakker og vikarmapper ligger der endvidere en pdf-fil med indholdet, så du kan printe den ud. Du finder filen ved at trykke på KOMPLET OVERSIGT.
 • ORD/SÆTNINGER/TAL/REGNESTYKKER – Alle ord er valgt ud fra min ordbank, som indeholder ca. 20.000 ord hentet fra div. grammatikhæfter og bøger. Det er derfor de helt aktuelle ord og emner, som elever på hvert klassetrin arbejder med i forvejen.
  Tal og regnestykker er valgt efter inspiration fra diverse tests, øvehæfter og programmet M+.

  Matematik

 • HVIS NOGET BLI’R VÆK – Er I så uheldige, at der pludselig mangler nogle kort, opgaver, facitlister, skilte eller instruktioner, kan I altid skrive til mig og bestille nyt. Jeg oplyser pris ved bestilling, da den afhænger helt af mængde og type.

 • LÆRERVEJLEDNING – Med hver forsendelse følger en kort og konkret lærervejledning med nærmere introduktion til materialerne og gode råd til planlægningen.

  Engelsk

 • LÆRINGSMÅL – På hver aktivitet står formålet med det faglige indhold. Hvad gennemgås, hvordan er indholdet skruet sammen, og hvad skal eleverne/kursisterne lære. På den måde er det nemmere for dig at overføre til konkrete læringsmål.

Hver aktivitet leveres i en solid plastickuvert med aktivitetens navn og formål udenpå.
Indholdet består af et instruktionsark med angivelse af formål, materialer, elevopdeling og tidsforbrug. Derudover får du kort med ord, sætninger eller regnestykker, skilte samt evt. elevskemaer, konkrete huskeregler og facitlister.  


Dansk som andetsprog

Modtager du en aktivitet som download-fil, ser du filerne med præcise titler, så du selv nemt kan sætte din aktivitet sammen, når alt er printet og klippet ud.

 Blandede kort fra Sproggren

Sproggrens DANSK

Sprog i Bevægelse til 1.-10. kl.

Grammatik og stavning – også til unge og voksne. Instruktionerne gør det nemt at formulere læringsmål, og det faglige indhold følger Fælles Mål. Sparer dig for mange timers forberedelse og gi’r ny inspiration.
Ordene stammer fra Sproggrens egen ordbank på over 20.000 ord.

Populær LÆSEHYGGE

E-bogen LÆSEHYGGE

er efterhånden blevet downloadet mere end 10.000 gange. Bruges af forældre, pædagoger, lærere og bibliotekarer i hele landet til at sprede glæde og læselyst blandt børn.
Læsehygge findes også som 3 mail-serier eller som fysisk bog.

Bevægelse til tosprogede

DSA = Dansk2 i Bevægelse

Den faglige ’familie’ blev i 2016 udvidet med materialer og inspiration til Dansk som Andetsprog.
Aktiviteterne er udviklet for at give plads til mere dialog, glæde og bevægelse, og emnerne er relateret til deltagernes hverdag.

 

Vendekortene kan selv

Sproggrens over 1.000 vendekort

Et vendekort har f.eks. en opgave på den ene side og facit på den anden. Kortene kan bruges til dansk, matematik, engelsk og dansk2.
Ideelle til pararbejde og velegnet til selvkontrollerende opgaver og lektiehjælp.

 

Konceptbeskrivelse

Sproggren blev dannet 14. november 2008 med det formål at gøre såvel undervisning som læring mere inspirerende ved at få kroppen med.
Stifter og udvikler Merete Løvgreens vision var og er stadig at skabe helt konkrete aktiviteter og oplæg til lærere og undervisere, så de nemt og hurtigt kan inddrage bevægelse i deres lektioner uden at miste det faglige fokus.
Derudover skabes der løbende tips, inspiration og opgavekort til forældre og lektiehjælpere, som træner de basale færdigheder uden for skolen.
Det har bl.a. resulteret i e-bogen LÆSEHYGGE, som utallige familier, lærere, pædagoger og bibliotekarer allerede har downloadet.
Start-Pakker til skolestartere er ligeledes blevet populære, når forældre vil sikre den basale viden.
Det store ønske er at give mange flere børn, unge og voksne lyst til og mulighed for at lære de vigtigste fag – dansk, engelsk og matematik – så de har større mulighed for at få en uddannelse.
For at sprede budskabet om metoden Sprog & Tal i Bevægelse holdes der kurser bl.a. via CFU og på den enkelte skole.
I 2016 rundede Sproggren skole nr. 600 her i Danmark, hvor man bruger aktiviteterne, lige som mange forældre er blevet inspireret af konceptet Lektiehygge. Flere camps i landet bruger nu også materialerne, når børn og unge skal rykkes hurtigt både fagligt og personligt.
I 2016 fik Dansk2 i Bevægelse til voksne nydanskere premiere, og flere idéer får løbende lov til at folde sig ud i takt med jeres ønsker, behov og forslag.