Sproggren

Anmeldelser


Mange af Sproggrens materialer er blevet vurderet i FOLKESKOLEN og af lærere i praksis. Læs deres anmeldelser her:

 

 • DANSK TIL INDSKOLINGEN

  “Tiltrængt materiale, der samtænker læring og bevægelse. Materialerne er indbydende og lige til at gå til.”

 • DANSK SOM ANDETSPROG

   “Dansk2 i bevægelse” er et gennembearbejdet, lødigt og absolut brugbart supplerende materiale til et aktivt og varieret arbejde med ordforråd og øvrig sprogudvikling..”

 • MATEMATIK TIL INDSKOLINGEN

  “En stor samling af gedigne materialer, der kan tilgodese de aktuelle ønsker og krav om mere fokus på bevægelse i indskolingens matematikundervisning.”

 • DANSK TIL MELLEMTRIN & UDSKOLING

  “Inspirerende og sjovt materiale med basis for indlæring af et område, som mange elever opfatter som lidt kedeligt og trivielt.”

 • MATEMATIK TIL MELLEMTRIN

  “Kufferten rummer opgaver, læreranvisninger, facitlister og alskens rekvisitter til matematikundervisningen, og der er gode muligheder for at arbejde med differentiering.”

 • ENGELSK TIL MELLEMTRIN

  “Det er som at få en tidlig julegave, når man åbner kufferten og ser det farverige indhold af rekvisitter som bolde og sjippetove og opgaver til bevægelse i undervisningen.”

 • LÆSEHYGGE

  “Et godt og relevant initiativ, som kan være med til at støtte et stigende forældrebehov om støtte til læseindlæringen.”

Find ud af, hvad andre fagpersoner synes om at bruge Sprog & Tal i Bevægelse

Sproggrens DANSK

Sprog i Bevægelse til 1.-10. kl.

Grammatik og stavning – også til unge og voksne. Instruktionerne gør det nemt at formulere læringsmål, og det faglige indhold følger Fælles Mål. Sparer dig for mange timers forberedelse og gi’r ny inspiration.
Ordene stammer fra Sproggrens egen ordbank på over 20.000 ord.

Populær LÆSEHYGGE

E-bogen LÆSEHYGGE

er efterhånden blevet downloadet mere end 10.000 gange. Bruges af forældre, pædagoger, lærere og bibliotekarer i hele landet til at sprede glæde og læselyst blandt børn.
Læsehygge findes også som 3 mail-serier eller som fysisk bog.

Bevægelse til tosprogede

DSA = Dansk2 i Bevægelse

Den faglige ’familie’ blev i 2016 udvidet med materialer og inspiration til Dansk som Andetsprog.
Aktiviteterne er udviklet for at give plads til mere dialog, glæde og bevægelse, og emnerne er relateret til deltagernes hverdag.

 

Vendekortene kan selv

Sproggrens over 1.000 vendekort

Et vendekort har f.eks. en opgave på den ene side og facit på den anden. Kortene kan bruges til dansk, matematik, engelsk og dansk2.
Ideelle til pararbejde og velegnet til selvkontrollerende opgaver og lektiehjælp.

 

Konceptbeskrivelse

Sproggren blev dannet 14. november 2008 med det formål at gøre såvel undervisning som læring mere inspirerende ved at få kroppen med.
Stifter og udvikler Merete Løvgreens vision var og er stadig at skabe helt konkrete aktiviteter og oplæg til lærere og undervisere, så de nemt og hurtigt kan inddrage bevægelse i deres lektioner uden at miste det faglige fokus.
Derudover skabes der løbende tips, inspiration og opgavekort til forældre og lektiehjælpere, som træner de basale færdigheder uden for skolen.
Det har bl.a. resulteret i e-bogen LÆSEHYGGE, som utallige familier, lærere, pædagoger og bibliotekarer allerede har downloadet.
Start-Pakker til skolestartere er ligeledes blevet populære, når forældre vil sikre den basale viden.
Det store ønske er at give mange flere børn, unge og voksne lyst til og mulighed for at lære de vigtigste fag – dansk, engelsk og matematik – så de har større mulighed for at få en uddannelse.
For at sprede budskabet om metoden Sprog & Tal i Bevægelse holdes der kurser bl.a. via CFU og på den enkelte skole.
I 2016 rundede Sproggren skole nr. 600 her i Danmark, hvor man bruger aktiviteterne, lige som mange forældre er blevet inspireret af konceptet Lektiehygge. Flere camps i landet bruger nu også materialerne, når børn og unge skal rykkes hurtigt både fagligt og personligt.
I 2016 fik Dansk2 i Bevægelse til voksne nydanskere premiere, og flere idéer får løbende lov til at folde sig ud i takt med jeres ønsker, behov og forslag.