Sproggren

Engelsk


Sproggrens materialer til ENGELSK MELLEMTRIN er blevet anmeldt i Folkeskolen.dk:

“Man får meget for pengene med dette stærke materiale til bevægelse i engelsk…” 


Engelskaktiviteterne, som er til indskoling og mellemtrin

  • giver variation i timerne
  • passer til den understøttende undervisning
  • egner sig til vikartimer
  • kan også med fordel bruges i specialundervisningen


Aktiviteterne er alle udviklet for at give dig som lærer et supplement og en variationsmulighed, så du kan spare tid på forberedelsen og koncentrere dig mere om din undervisning og dine elever.

GOOD JOB

Husker du udsendelserne ‘Plan B‘ og ‘Skolen – verdensklasse på 100 dage‘?
Som så mange andre landet over blev jeg meget begejstret, da jeg så den udvikling, som de involverede børn gennemgik. At der endelig kunne komme mere fokus på hvert barns individuelle læringsstil og trivsel var skønt at være vidne til – også selv om det var hjemme fra sofaen. Selvfølgelig er der altid mange argumenter for og imod at blive undervist foran et kamera og efter én enkelt metode, men ikke desto mindre var det overbevisende nok for mig til, at jeg ønskede at bevæge mig i den retning. Kimen til Sprog & Tal i Bevægelse var lagt.

Som undervisningsansvarlig for +Camp udviklede jeg først de danskfaglige aktiviteter, som så blev kombineret med deres eksisterende camp-koncept. I vinterferien 2009 så den første camp med undervisning efter den spirende metode Sprog i Bevægelse omsider lyset. Senere kom både matematik og engelsk til.

I 2011 – 12 camps, et hav af glade og dygtigere elever + tusindvis af tanker og justeringer senere – startede salget så af de første aktiviteter. I dag bruges aktiviteterne med stavning, matematik og grammatik i bevægelse af engagerede lærere på skolerne rundt omkring i det ganske land og endda også på flere tyske skoler. Materialerne har derudover fundet vej til ergo- og fysioterapeuter, læringscamps og sågar et fængsel, så jeg glæder mig fortsat til at udvide mulighederne skridt for skridt. 

 
Hvad?

Engelsk i Bevægelse er kort fortalt en undervisningsmetode udviklet af Merete Løvgreen. 
Den er inspireret af teorien om læringsstile og har glæden ved læring og bevægelse som sit helt primære omdrejningspunkt. 
De første spæde forsøg foregik helt tilbage i 2005/6 i mine folkeskoleklasser – længe før, bevægelse var accepteret og anerkendt som variation i undervisningen. De mange forskellige aktiviteter er skruet sådan sammen, at kroppen er aktiv under indlæringen, så den senere kan hjælpe hjernen med at huske stoffet.

Hvorfor?

Først og fremmest fordi der i skolerne er brug for endnu flere idéer til, hvordan vi kan rumme alle elever i denne inklusionstid, og hvordan vi får inddraget de 45 minutters bevægelse i skoledagen, som reformen foreskriver. Det kræver meget mere variation i undervisningen, hvis alle elever skal favnes og hjælpes på deres niveau.
Dernæst fordi Engelsk i Bevægelse kan give øget mulighed for differentiering og åbner for de utallige fordele ved at kombinere fysisk aktivitet med læring – heriblandt øget koncentration, større ro i kroppen og bedre sammenhold i klassen.

Hvordan?

Faglige discipliner såsom grammatik og stavning er krydret med leg, bevægelse, motorik og konkurrence.  
Aktiviteterne er ment som et fagligt højt kvalificeret og varierende afbræk i den almene engelskundervisning og kan derfor med fordel bruges som supplement til det skriftlige arbejde med grammatikhæfter, stile og diktater.  
Derudover er mange af aktiviteterne målrettet til brug i direkte forlængelse af prøver, hvor elevernes udfordringer bliver kortlagt meget præcist.

Hvem?

De mange forskellige aktiviteter er målrettet alle slags elever i indskolingen, på mellemtrinnet og i udskolingen – børn og unge, som har brug for at bevæge sig og/eller røre ved ting, når de skal lære.
Indskolingen har længe haft et stort forspring i forhold til sjove og anderledes aktiviteter, men jeg synes også, at de større børn og vores unge skal op af stolene – og tag ikke fejl. De er vilde med at bevæge sig, mens de lærer!

Engelsk i Bevægelse har aldrig har været ment som noget, der skulle stå alene. Derimod har jeg ønsket at udvikle et velment supplement til de mange andre fantastiske undervisningsmetoder og materialer, der i dag findes på markedet såvel som i de enkelte klasseværelser. 

Se flere detaljer under SHOP og skriv gerne, hvis du har nogle helt specifikke spørgsmål til mig på: merete@sproggren.dk.

Sproggrens DANSK

Sprog i Bevægelse til 1.-10. kl.

Grammatik og stavning – også til unge og voksne. Instruktionerne gør det nemt at formulere læringsmål, og det faglige indhold følger Fælles Mål. Sparer dig for mange timers forberedelse og gi’r ny inspiration.
Ordene stammer fra Sproggrens egen ordbank på over 20.000 ord.

Populær LÆSEHYGGE

LÆSEHYGGE

er en yderst populær forældreguide til børns læsetræning fyldt med inspiration, gode råd og konkurrencer. 
Bruges også af pædagoger, lærere og bibliotekarer i hele landet til at sprede glæde og læselyst blandt børn i 0.-5. kl. 
Læsehygge findes som e-bog, lydbog, punktbog.

Bevægelse til tosprogede

DSA = Dansk2 i Bevægelse

Den faglige ’familie’ blev i 2016 udvidet med materialer og inspiration til Dansk som Andetsprog.
Aktiviteterne er udviklet for at give plads til mere dialog, glæde og bevægelse, og emnerne er relateret til det praksisnære ordforråd. Velegnet til både sprogcentre og modtageklasser.

 

Vendekortene kan selv

Sproggrens over 1.000 vendekort

Et vendekort har f.eks. en opgave på den ene side og facit på den anden. Kortene kan bruges til dansk, matematik, engelsk og dansk2/DSA. Læs mere her om de mange muligheder.
Ideelle til pararbejde og velegnet til selvkontrollerende opgaver og lektiehjælp.
Find dem på BubbleMinds.dk

 

Konceptbeskrivelse

Sproggren blev dannet 14. november 2008 med det formål at gøre såvel undervisning som læring mere inspirerende ved at få kroppen med.
Stifter og udvikler Merete Løvgreens vision var og er stadig at skabe helt konkrete aktiviteter og oplæg til lærere og undervisere, så de nemt og hurtigt kan inddrage bevægelse i deres lektioner uden at miste det faglige fokus.
Derudover skabes der løbende tips, inspiration og opgavekort til forældre og lektiehjælpere, som træner de basale færdigheder uden for skolen.
Det har bl.a. resulteret i bogen LÆSEHYGGE, som utallige familier, lærere, pædagoger og bibliotekarer allerede benytter. 
Det store ønske er at give mange flere børn, unge og voksne lyst til og mulighed for at lære de vigtigste fag – dansk, engelsk og matematik – så de har større mulighed for at få en uddannelse.
For at sprede budskabet om metoden Sprog & Tal i Bevægelse har der været afholdt utallige kurser bl.a. via CFU og på den enkelte skole.
I 2018 rundede Sproggren skole nr. 800 her i Danmark, hvor man har investeret i aktiviteterne, lige som mange forældre er blevet inspireret af konceptet Lektiehygge. Flere camps i landet bruger nu også materialerne, når børn og unge skal rykkes hurtigt både fagligt og personligt.