Sproggren

ReferencerGenialt – gennemtænkt  og gennemført!
Materialerne fra Sproggren er det mest fantastiske og fleksible arbejdsredskab jeg kender! Den gør “alt det kedelige repetition” super sjovt! “Må vi bruge kortene igen i dag?”. Eleverne løber, danser og hopper ordene ind i hjernens lager, og det er fornøjelse at være underviser med så skønne hjælpemidler ved hånden. At hver aktivitet kan bruges på utallige måder, gør bare det hele SÅ meget bedre!

Jeg underviser danske børn i alle aldersgrupper. Børn, der er bosat i udlandet og går på International Skole i Schweiz. Trods de mange forskellige niveauer mødes eleverne til fælles leg med Meretes materialer,og jeg selv “slapper af” med Sproggrens materialer, da fagligheden er tydelig og høj. De faglige områder, der trænes efter, er klare, hvilket gør det hele nemmere, når der skal differentieres. Som lærer er det skønt at have fagligt, tjekket og gennemarbejdet materiale, da organiseringen af undervisningen i sig selv kræver sin kvinde (lærer).
Jeg er blevet Sproggren-afhængig 😉

Helle Frandsen, folkeskolelærer  

 

På Sproggren i pressen kan du læse forskellige artikler om Sprog & Tal i Bevægelse i forskellige sammenhænge.
På Fagpersoner kan du læse udtalelser fra fagpersoner, der fortæller deres tanker om Sprog i Bevægelse.
På Elever og forældre kan du læse om deres oplevelser og erfaringer med at lære på andre måder. Hvordan bevægelse gør en stor forskel.
Under Sagt om kurser kan du læse om deltagernes oplevelser på og lederes indtryk af Sproggrens kurser.
 Sprog_og_Tal_i_Bevaegelse_Sproggren (137)

 

SPROGGRENS PRESSERUM

Sproggrens DANSK

Sprog i Bevægelse til 1.-10. kl.

Grammatik og stavning – også til unge og voksne. Instruktionerne gør det nemt at formulere læringsmål, og det faglige indhold følger Fælles Mål. Sparer dig for mange timers forberedelse og gi’r ny inspiration.
Ordene stammer fra Sproggrens egen ordbank på over 20.000 ord.

Populær LÆSEHYGGE

LÆSEHYGGE

er en yderst populær forældreguide til børns læsetræning fyldt med inspiration, gode råd og konkurrencer. 
Bruges også af pædagoger, lærere og bibliotekarer i hele landet til at sprede glæde og læselyst blandt børn i 0.-5. kl. 
Læsehygge findes som e-bog, lydbog, punktbog.

Bevægelse til tosprogede

DSA = Dansk2 i Bevægelse

Den faglige ’familie’ blev i 2016 udvidet med materialer og inspiration til Dansk som Andetsprog.
Aktiviteterne er udviklet for at give plads til mere dialog, glæde og bevægelse, og emnerne er relateret til det praksisnære ordforråd. Velegnet til både sprogcentre og modtageklasser.

 

Vendekortene kan selv

Sproggrens over 1.000 vendekort

Et vendekort har f.eks. en opgave på den ene side og facit på den anden. Kortene kan bruges til dansk, matematik, engelsk og dansk2/DSA. Læs mere her om de mange muligheder.
Ideelle til pararbejde og velegnet til selvkontrollerende opgaver og lektiehjælp.
Find dem på BubbleMinds.dk

 

Konceptbeskrivelse

Sproggren blev dannet 14. november 2008 med det formål at gøre såvel undervisning som læring mere inspirerende ved at få kroppen med.
Stifter og udvikler Merete Løvgreens vision var og er stadig at skabe helt konkrete aktiviteter og oplæg til lærere og undervisere, så de nemt og hurtigt kan inddrage bevægelse i deres lektioner uden at miste det faglige fokus.
Derudover skabes der løbende tips, inspiration og opgavekort til forældre og lektiehjælpere, som træner de basale færdigheder uden for skolen.
Det har bl.a. resulteret i bogen LÆSEHYGGE, som utallige familier, lærere, pædagoger og bibliotekarer allerede benytter. 
Det store ønske er at give mange flere børn, unge og voksne lyst til og mulighed for at lære de vigtigste fag – dansk, engelsk og matematik – så de har større mulighed for at få en uddannelse.
For at sprede budskabet om metoden Sprog & Tal i Bevægelse har der været afholdt utallige kurser bl.a. via CFU og på den enkelte skole.
I 2018 rundede Sproggren skole nr. 800 her i Danmark, hvor man har investeret i aktiviteterne, lige som mange forældre er blevet inspireret af konceptet Lektiehygge. Flere camps i landet bruger nu også materialerne, når børn og unge skal rykkes hurtigt både fagligt og personligt.